Őszi adócsomag – a járványügyi teszt adómentességéről

Korábbi blogunkban már írtunk arról, hogy milyen jogszabályi háttér alapján adható a koronavírus teszt adómentesen.

Alapvetően a Munkatörvénykönyve, a munkavédelemről szóló törvény és a személyi jövedelemadó törvény rendelkezéseiből következett a koronavírus teszt, mint juttatás adómentessége.

A Pénzügyminiszter által október 13-án benyújtott 2021-re vonatkozó adótörvény módosító javaslatban pontosításra kerül az Szja. törvény és egyértelműsíti a jogszabálytervezet a járványügyi teszt adómentességét.

A javaslat alapján az Szja tv. 1. számú melléklet adómentes bevételekre vonatkozó rendelkezése szerint a nem pénzben kapott juttatások közül adómentes “a kifizető által biztosított védőoltás, járványügyi szűrővizsgálat – a juttatás időpontjától függetlenül;”.

A javaslat a vizsgálat időpontjától függetlenül rögzíti az adómentességet, tehát akkor sem kell adóköteles jövedelmet megállapítani, ha az új típusú koronavírus járvány első hullámának időszakában végeztek szűrővizsgálatot a kifizető finanszírozása mellett.

Olvassa el összefoglalónkat, milyen egyéb javaslatokat tartalmaz még az őszi adócsomag a 2021-es adóváltozásokra vonatkozóan!

coronavirus

Kapcsolat:

Tamás Kovács
MD Hungary,
Partner


Kapcsolódó tartalom