Szép kártya változás – átjárhatóság az alszámlák között az év végéig!

2021. április 15-én megjelent 178/2021. Kormány rendelet jelentősen módosítja a SZÉP kártya felhasználásának szabályait.

like jel a falon

A jogszabály átmeneti módosítását indokolta, hogy:

  • egyrészről a szolgáltatók zárva tartása miatt az elmúlt egy évben jelentősen visszaesett a SZÉP kártyán lévő összegek felhasználhatósága,
  • másrészről a koronavírus okozta gazdasági környezetben sokan nehéz anyagi helyzetbe kerültek, nekik a szállás / szabadidő számlán lévő felhasználatlan keret segítséget jelenthet, ha például melegétel rendelésre is fordíthatják.

A rendelet alapján a munkáltatók által adott béren kívüli juttatásként az egyes alszámlákra utalt Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) juttatást a kártyabirtokos másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is felhasználhatja, a szolgáltató elfogadhatja.

2021. december 31-ig tehát nem kell különbséget tenni a SZÉP kártya egyes alszámlái között, egységesen fel lehet használni a felhalmozódott juttatásokat, például akár a szabadidő számlán lévő összegből is lehet étteremben fizetni.

A rendelet módosítás április 25-től lép hatályba.

A SZÉP kártyaként adott juttatások adózásával kapcsolatban korábbi blogunkba olvashat: Cafeteria kavalkád 2021.

Reméljük hasznosnak találta összefoglalónkat. Amennyiben további információra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat:

Tamás Kovács
MD Hungary,
Partner


Kapcsolódó tartalom