NAV 2.0 hírek – Nem válik kötelezővé 2020. április 1-jén a 2.0-ás XSD verzió használata

A koronavírus járvány által előidézett rendkívüli helyzetre tekintettel, a járvány terjedésének lassítása érdekében hozott kormányzati intézkedésekkel és ajánlásokkal összhangban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2020. április 1-jétől nem szünteti meg az Online Számla rendszer 1.1 XSD verziójának támogatását és nem teszi kötelezővé a 2.0 XSD alkalmazását. Ezzel biztosítható, hogy a kötelező adatszolgáltatás folytonossága – az átállás miatti esetleges személyes jelenlétet igénylő technikai műveletek nélkül is – minden adózó részéről teljesíthető legyen.

Fontos azonban, hogy a 2.0 XSD már 2020. február 27-től használható éles környezetben, párhuzamosan az 1.1 XSD verzióval, ezért az átálláshoz a feltételek az Online Számla rendszer oldalán adottak. Kérjük, hogy a rendkívüli helyzet melletti lehetőségeket mérlegelve és a biztonságos munkavégzést szem előtt tartva az új XSD verzióra átállás előkészületei lehetőség szerint folytatódjanak az adózók részéről, és ahol ez megoldható, történjen meg mielőbb az átállás.

Az 1.1 XSD kivezetésének és a 2.0 XSD használatára történő átállás végső határideje 2020. július 1-jére módosul.

Forrás: https://onlineszamla.nav.gov.hu/home

Olvassa el NAV 2.0 változások – Online számla adatszolgáltatás 2020-2021 című cikkünket, melyben összefoglaltuk a legfontosabb technikai és jogszabályi változásokat, valamint a BPiON TAXapiON megoldását, amivel mindezen változás lekövetését biztosítjuk ügyfeleinknek egy költséghatékony és professzionális szolgáltatás keretében.

Kapcsolat:

Tamás Kovács
MD Hungary,
Partner


Kapcsolódó tartalom