Módosultak a munkahelyteremtő bértámogatás feltételei 2020. Július 16-tól

A 2020. május 18-tól igényelhető munkahelyteremtő bérköltség támogatás 2020. július 16naptól már csak szűkebb kör számára elérhető. Innentől már nem elegendő, hogy az állami foglalkoztatási szervnél nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztasson a munkáltató, további feltétel, hogy a foglalkoztatni kívánt munkavállaló hátrányos helyzetűnek minősüljön.

A hirdetményben megjelent információk alapján hátrányos helyzetű álláskeresőnek számít, aki a kérelem beadását megelőző időszakban minimum hat hónapja már álláskeresőként szerepel a nyilvántartásban, vagy aki a 25. életévét még nem töltötte be (15 és 24 év közötti életkorú).

A 2020. július 15. napjáig beérkezett támogatási kérelmeket a korábbi hirdetményben foglaltak szerint bírálják el, azonban 2020. július 16. napjától kizárólag hátrányos helyzetű álláskeresők támogatásához fogadható be kérelem.

Nem változik a támogatás mértéke, maximum havonta 200 ezer forint vehető igénybe.

A támogatás időtartama sem változott, 6 hónapra jár, további 3 hónapos támogatás nélküli tovább foglalkoztatás mellett.

A támogatással kapcsolatos korábbi összefoglalónkat itt olvashatják.

Részletes leírások, tájékoztatók megtalálhatók a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján: https://nfsz.munka.hu/cikk/936/Munkahelyteremto_bertamogatas

kitámasztott fa egy kéz formában

Kapcsolat:

Tamás Kovács
MD Hungary,
Partner


Kapcsolódó tartalom