Szép kártya – Maradnak a kedvező szabályok!

A 2021. június 9-én megjelent 107-es Magyar Közlönyben kihirdetett 318/2021. (VI. 9.) Korm. rendelet meghosszabbítja a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt béren kívüli juttatások kedvező adózását.

Míg a korábbi szabályozás jelentősen bonyolította az egyéni nettó keretek meghatározását az évközi adóváltozások miatt, a mostani új rendelet nagymértékben egyszerűsíti a juttatások nyilvántartását és számottevő megtakarítást jelent a munkáltatóknak.

A 2021. évben adott juttatások tekintetében nem terheli szociális hozzájárulási adókötelezettség a SZÉP kártya kártyára utalt béren kívüli juttatásnak minősülő összeget.

Év végéig az alábbi értékhatárokig adott SZÉP Kártya juttatás béren kívüli juttatásként adózik:

  • szálláshely alszámlájára utalt támogatás legfeljebb évi 400 ezer forint,
  • vendéglátás alszámlájára utalt támogatás legfeljebb évi 265 ezer forint,
  • szabadidő alszámlájára utal utalt támogatás legfeljebb évi 135 ezer forint

Éves rekreációs keretösszeg 2021. évben 800 ezer forint az egyéb munkáltatók esetében, míg költségvetési szerveknél 400 ezer forint.

A más munkáltató által adott juttatásokat nem kell figyelembe venni az év második félévben sem a Személyi jövedelemadó törvény 71. paragrafusától eltérően.

Összefoglalva, marad a 15% személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség a béren kívüli juttatásként adott Széchenyi Pihenő Kártya juttatások után!

Olvasson tovább blogunkon bérszámfejtés és HR adminisztráció támákban!

Kapcsolat:

Tamás Kovács
MD Hungary,
Partner


Kapcsolódó tartalom