Munkánk sexcel riport formátumorán nagyon sok Excel táblával kerülünk kapcsolatba, akár a BPiON házon belüli, akár könyvelési és bérszámfejtési ügyfeleink oldalán. Érdekes látni, hogy mennyire széles skálán mozog azok szofisztikált vagy kevésbé szofisztikált használata.

Nemrég kiadtunk egy hosszabb értekezést, valamint egy kérdőívet azokról a lehetséges digitális technológiákról, melyek javíthatják a cégek pénzügyi, könyvelési, HR és bérszámfejtési folyamatainak hatékonyságát.

// A kérdőív még nyitva, itt érhető el. Az eddigi inputokat ezúton is köszönjük, várjuk a további kitöltéseket, hogy minél reprezentatívabb eredmény születhessen, melyeket természetesen megosztunk minden kitöltővel. //

A felmérés időközi adataiból is látszik, hogy nagyon széles skálán mozognak a megfelelő cégstruktúrák és digitális érettség mentén használt egyéb technológiák, valamint adott Excel riportok automatizáltsága egyaránt.

Hogyan érdemes neki állni a „nyers” adat feldolgozásának?
Mindenekelőtt lépjünk egyet hátra, és gondoljuk végig pontosan a célt! Mire van szükségem végeredményként? Hogyan kell ehhez átformálnom az alap adatokat? Minek kell történnie input és output oldalon?

Íme 15 hasznos kérdés, melyek megválaszolásával ez az automatizált excel segít rávilágítani a megoldásra: 

Töltse le itt!