A leggyakoribb bérszámfejtési hibák – „szabályok”, amit könnyű félreértelmezni

Bérszámfejtési szakértő, Rudrich Rita, BPION

Munkajogi és adójogi szempontból rengeteg jogszabályváltozást kell a bérszámfejtőknek figyelemmel kísérniük. Előfordulhat, hogy egy-egy jogszabályt nehéz értelmezni, és ha nem kiszervezett bérszámfejtésről (bérszámfejtés outsourcing) beszélünk, akkor sok esetben a bérszámfejtőnek nincs lehetősége szakmai kérdéseket házon belül megvitatni. A leterheltségből, vagy a szakmai hiányosságokból eredően előforduló bérszámfejtési hibák azonban jelentős adó és munkajogi kockázatot jelenthetnek.

Cikksorozatunk célja, hogy Rudrich Rita bérszámfejtési szakértőnk és a BPiON bérszámfejtési tanácsadói csapatának több tízéves szakmai tapasztalata alapján felhívjuk a figyelmet azokra a tipikus bérszámfejtést érintő gyakorlati hibákra, melyekkel a bérszámfejtési implementációs folyamatok során találkozunk. Mivel a bérszámfejtés egy különösen érzékeny terület mind munkavállalói, mind munkáltatói, de hatósági ellenőrzési oldalon is, így új bérszámfejtési ügyfeleink esetén már az átvétel során felülvizsgáljuk az addigi HR és bérszámfejtési folyamatokat, beállításokat.

Cikksorozatunk első részében Rita a külföldi kiküldetéssel kapcsolatos napidíj adóköteles és adómentes részének megállapítását foglalja össze. Olvassa el itt!   Vagy nézze meg összefoglaló videónkat!

https://youtube.com/watch?v=dLMx7dmxDe8%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

A második részben a munkabérből történő levonás szabályairól írtunk

Kapcsolat:

Tamás Kovács
MD Hungary,
Partner


Kapcsolódó tartalom