A korona vírusnak való kitettség első hetei a BCP (Üzletfolytonossági terv) tökéletesítéséről, annak gyakorlati teszteléséről szóltak a vállalatok számára.

A mostanában nagyon divatos kifejezések – mint az AI és az RPA – kispadra ültek és olyan praktikus kérdések váltak a digitalizáció mozgató rugójává mint hogy “van-e elég laptoptunk és VPN kapcsolatunk?” vagy „a kollégák rendelkeznek-e megfelelő internet kapcsolattal a szerverhez való hozzáféréshez?”, nem beszélve az új helyzetben is megvalósítandó GDPR szabályokról.

Ugyanakkor hisszük, hogy a vállalatoknak ebben a nehéz helyzetben meg kell találniuk a lehetőséget, hogy újragondolják digitális stratégiájukat és megerősítsék az alapokat. Az elektronikus dokumentum kezelés vagy egy egyszerű dokumentum-archiválás, valamint a munkafolyamatok (workflow) digitalizálása a dokumentumok fizikai érintésének minimalizálása érdekében, már 5-10 évvel ezelőtt sem számított új találmánynak, de a vállalatokat mégis egy globális világjárvány kényszerítette arra, hogy  prioritásként kezeljék ezeket az egyéb divatos digitalizációs eszközökkel szemben.

Célunk, hogy a következő hetek során megmutassuk, hogyan fordítható át a papír a digitális térbe, az offline az online-ba, a manuális feladatok pedig automatizált folyamatokba a könyvelés, bérszámfejtés, valamint az üzleti folyamatok kiszervezésének (business process outsourcing) tágabb területein.

Az első cikkünk az ECMS és DMS rendszerek használatáról szól a könyvelés és bérszámfejtés területén.

Az üzleti és pénzügyi riporting eszközök előnyeiről pedig itt olvashat bővebben.

Kövesse blogunkat, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy naprakész maradjon a könyvelési és bérszámfejtési folyamatok digitalizációját illetően, a koronavírusra adható prompt technológiai válaszokkal kapcsolatban!

A korona vírus indukálja a vállalatok digitalizációját